Makelaar van Dries Mertens doet opvallend verhaal over vertrek bij Napels

door: BVDO
Ciro Romeo Mertens
Afbeelding bron: Instagram

Dries Mertens kwam deze zomer niet tot een overeenkomst met Napoli voor een contractverlenging. De Rode Duivel trok dan maar naar topclub Galatasaray in de Turkse competitie.

Dries Mertens speelde de voorbije negen seizoenen in Napels en wou daar graag nog enkele jaren aan toevoegen. Hij was bereid in te leveren, maar uiteindelijk kwam er geen deal uit de bus.

Makelaar Stijn Francis laat nu bij Sporza horen dat er eigenlijk nooit echt onderhandeld kon worden. “Dat roept vragen op. Ik vermoed dat er een sportieve keuze is gemaakt. Dat het budget op een andere manier gespendeerd moest worden en er dus niet doorgeduwd is door de club”, vertelt hij.

Dat scenario hadden ze in het kamp van Mertens niet verwacht. “Dat was tegen de wil van Dries en tegen de verwachting die ik zelf had in. De enige met wie we contact hebben gehad, was de voorzitter en volgens mij wou hij de contractverlenging wel doorduwen als signaal naar de fans. Maar transfers worden meestal gestuurd door een trainer en de sportief directeur.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24