Na de zware blessure van Thibaut Courtois: "Ik zou Mignolet niet opnieuw oproepen"

door: JDH

Thibaut Courtois blesseerde zich zwaar aan zijn kruisbanden en is enkele maanden out. Maar kansen voor Simon Mignolet om terug te keren bij de Rode Duivels lijkt dat niet. 

Volgens Franky Van der Elst zou het om meerdere redenen geen goed idee zijn om Mignolet begin september weer op te roepen voor de Rode Duivels. "Ik zou Mignolet niet opnieuw oproepen. De redenen waarom hij is gestopt zijn niet weg. Het is nog altijd een extra belasting en fitter zal hij er niet door worden", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de andere doelmannen, zoals bijvoorbeeld Koen Casteels of Matz Sels. Het zou voor hen dan ook pijnlijk zijn moest de net gestopte Mignolet weer hun plaats komen innemen, net nu ze een kans krijgen om te spelen bij de Duivels. 

"Bovendien is het slechts tegen Azerbeidzjan en Estland. Dan is dat nog niet nodig", zegt Van der Elst nog. Casteels en Sels zijn dan ook goede doelmannen die ook tegen die landen weinig werk zullen hebben. En dan spelen ze als eens samen met de verdediging voor de matchen tegen Oostenrijk en Zweden.