Niemand minder dan Radja Nainggolan trekt Antwerp over de streep in derby tegen Beerschot

door: MAB
Radja Nainggolan Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp heeft de immens geladen derby tegen stadsrivaal Beerschot gewonnen met 0-1. In een donderend Kiel trok Radja Nainggolan de hoofdrol naar zich toe met een heerlijk doelpunt.

Er werd voor de wedstrijd volop gespeculeerd of Radja Nainngolan wel in actie zou komen tegen Beerschot. De voormalig Rode Duivel had immers nog last van een blessure. Maar 'll Ninja' stond gewoon op het veld en ontpopte zich tot matchwinnaar met een prachtig afstandsschot in de 59ste minuut. 

De sfeer voor en tijdens de wedstrijd was uiterst beladen. Beerschot-ambassadeur Nainggolan kreeg geen warm welkom op het Kiel: een spandoek met daarop 'Radja Vaffanculo' (Radja rot op)  toonde hoe de Beerschot-fans denken over de Antwerp-spelers. 

In de 68ste minuut liep een hooligan met een vuurpijl richting het vak van de 600 meegereisde Antwerp-fans. De man wierp het projectiel naar de supporters van de tegenstanders, tot groot jolijt van de aanwezige Beerschot-fans. 

Beerschot staat nog altijd laatste in de competitie met 9 punten uit 17 wedstrijden. Antwerp staat tweede, samen met Club Brugge, met 33 punten.