Olivier Deschacht duidelijk over malaise bij paarswit: “Tijd dat Anderlecht weer Anderlecht wordt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht ging op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League met 1-3 in eigen huis onderuit tegen nieuwkomer Union.

Meer dan 600 wedstrijden speelde Olivier Deschacht voor paarswit. Hij weet dan ook als geen ander hoe de supporters van Anderlecht reageren op dergelijke prestaties.

Zelf werd hij ook uitgefloten door de supporters. Volgens Deschacht willen de fans elke week winnen, maar ook nog eens mooi voetbal zien.

Toch bloedde het Anderlechthart van Deschacht afgelopen zondag. “Wat mij stoort, is de gemakzucht waarmee sommige jongens tegenwoordig op het veld staan. Op een gegeven moment wordt Sardella uitgeschakeld en wándelt hij achter zijn tegenstander aan. En het ergste van alles: hij lijkt op dat moment niet eens ontgoocheld”, zegt Deschacht aan GVA.

Het gaat ondertussen al bijna vier jaar niet goed, maar Deschacht blijft geloven in Vincent Kompany. Voor mij is en blijft Vincent Kompany de juiste man op de juiste plaats, maar ze kunnen niet bezig blijven over tijd, leeftijd en het proces. Het wordt tijd dat sommige jongens eens gaan vlammen en er écht voor gaan. Dat Anderlecht weer Anderlecht wordt.”