Ondanks ruime Europese zege ziet Vanhaezebrouck nog stevig werkpunt voor KAA Gent

door: JDH
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent is goed aan het seizoen begonnen met een 5-1 zege in de Conference League. Maar Hein Vanhaezebrouck zag toch nog wat verbeterpunten. 

KAA Gent won zijn heenmatch in de tweede voorronde van de Conference League tegen het Slowaakse Zilina met duidelijke 5-1 cijfers. Voor de rust had Gent heel wat kansen, maar enkel Orban kan er één afmaken. Na de rust lukte het scoren wel vlot. 

"Als teamprestatie mocht dit gezien worden. Al mocht het toch nog efficiënter. Tegen deze ploeg kan je het permitteren kansen te missen", zei Vanhaezebrouck bij HLN. Zondag opent Gent het nieuwe Belgische seizoen tegen KV Kortrijk. "Hen schat ik hoger in dan Zilina."

"Het zal zondag niet zo vlot verlopen. Ik denk wel dat we klaar zijn voor de competitiestart. Dat hebben we bewezen", zei Vanhaezebrouck ook nog. Volgens de Gent-coach moeten enkele spelers nog wat procenten winnen, maar zit Gent op de goede weg. 

Met de voorrondes in de Conference League zal Gent weer heel wat matchen moeten spelen dit seizoen. Met ook nog de competitie en de beker op het programma zal er nog wat versterking moeten bijkomen, zeker achteraan. Anders zal Vanhaezebrouck net als vorig seizoen weer moeten rekenen op jeugdspelers.