Oude bekende wordt na drie Belgische ploegen nu bondscoach

door: MAB
Standard
Afbeelding bron: Photonews

De 68-jarige Laszlo Bölöni werd vorig jaar bij Panathinaikos na acht maanden buiten gezet en zat sinds mei 2021 zonder job. De Roemeen lijkt nu echter terug in actie te komen. 

Want het ziet er naar uit dat Bölöni de nieuwe bondscoach van Roemenië gaat worden. De voormalige coach van Standard, Antwerp en KAA Gent werd gisteren gezien in zijn thuisland om de laatste details te bespreken voor hij aan zijn nieuwe job begint. 

De voorzitter van de Roemeense voetbalbond, Razvan Burleanu, bevestigde aan de Roemeense media al dat Bölöni de functie zou overnemen. Het zou niet voor het eerst zijn dat de voormalige coach van Standard aan het roer zou staan van zijn land. In 2001 was hij er al eens bondscoach, maar trok na een jaar dienst naar Sporting Lissabon. 

De vorige bondscoach, Mirel Radoi, stapte op op 16 november van vorig jaar. Ook hij bevestigde dat Bölöni zou terugkeren als trainer van Roemenië. "Bölöni verzekerde me dat hij zo snel mogelijk naar Boekarest zou terugkeren om onderhandelingen te starten."