Philippe Clement voelt de druk stijgen: "Komende weken worden allesbepalend"

door: CDC
Philippe Clement
Afbeelding bron: Photonews

Na de interlandbreak moet Club Brugge opnieuw vol aan de bak in de vaderlandse competitie. Morgen moet Blauw-zwart het opnemen tegen een degelijk KV Mechelen. In de persconferentie voor de wedstrijd geeft Clement aan dat de komende periode erg belangrijk wordt.

Heel was spelers van Club Brugge keren terug van hun nationale ploeg. De meeste kwamen terug met een goed gevoel, want ze plaatsten zich vaak of dwongen barrages af. Negatief is wel dat ze minder fris zijn en niet optimaal konden trainen. Vooral Henry heeft last.

Nochtans moet iedereen bij de les zijn, want de komende periode wordt erg belangrijk, zo onderstreept de trainer van Club Brugge. Er worden in korte tijd heel veel wedstrijden gespeeld. En daar hangt ongeveer gans het seizoen van af.

"De volgende zes weken gaan bepalen of je na de winter nog Europees voetbal en bekervoetbal speelt. Daarnaast moeten we in de competitie ook meer punten halen dan dat we tot nu toe hebben gehaald. We zitten met veel mooie uitdagingen de volgende maanden."