Rode Duivel steekt Romelu Lukaku hart onder de riem: "Ik heb ook iets gelijkaardig meegemaakt"

door: MAB
lukaku
Afbeelding bron: Photonews

Week na week bewijst Thibaut Courtois dat hij bij de beste doelmannen ter wereld behoort. Vanavond kijkt hij met Real Madrid landgenoot Romelu Lukaku in de ogen in de Champions League. 

'De Koninklijke' neemt het vanavond in Stamford Bridge op tegen Chelsea in de kwartfinale van de Champions League. Het is nog maar de vraag of coach Thomas Tuchel ervoor zal kiezen om Romelu Lukaku in de basis te droppen. De Belgische spits vecht al heel het seizoen tegen zijn statuut als bankzitter. 

"Romelu is een fantastische spits dus is het raar dat we hem zo weinig zien spelen", vertelt Courtois. "Hij heeft veel kwaliteiten en scoort gemakkelijk. Natuurlijk zijn er veel andere spitsen bij Chelsea, dus is het niet altijd even makkelijk. Vooral als het team blijft winnen."

"Ik heb ook iets gelijkaardigs meegemaakt. Mijn eerste jaar bij Real was ook niet makkelijk. Als speler moet je je ook aanpassen aan de nieuwe tactiek, nieuwe trainer… Ik ben er zeker van dat Romelu erdoor zal komen. Alleen hopelijk niet morgen, hij mag nog een week wachten."