Simon Mignolet haalt uit naar ex-coach van Club Brugge: "Visie paste totaal niet bij ons"

door: JDH

Club Brugge begint met Ronny Deila als coach aan het nieuwe seizoen. Simon Mignolet blikt nog eens terug op het woelige vorige seizoen. 

Club Brugge begon vorig jaar met Carl Hoefkens aan het seizoen, maar hij werd eind december vervangen door Scott Parker. De Engelsman kon het tij echter niet keren en werd in maart alweer vervangen door Rik De Mil, die het seizoen uitdeed bij Club Brugge

Vooral de weken onder Scott Parker werden nadien als tijdsverlies gezien, ook voor Simon Mignolet. "We zaten al in een crisissituatie, en daarna hebben we nog tijd verloren door iemand aan te stellen met een bepaalde visie die niet paste bij ons. En die de competitie totaal niet kende", zegt Mignolet bij Het Nieuwsblad. 

Na slechts 2 overwinningen in 12 wedstrijden werd Parker weer aan de deur gezet. Club haalde onder Rik De Mil toch nog de Champions' Play-offs, maar het deed nooit echt meer mee voor de titel. Maar gezien de omstandigheden was het volgens Mignolet nog een mirakel dat Club toch nog die eerste vier haalde.