Simon Mignolet opvallend scherp voor ex-coach Club Brugge: “Het werkte niet”

door: AVL

Club Brugge wil met Ronny Deila aan het roer een nieuwe weg inslaan na een bijzonder teleurstellend seizoen waarin het maar liefst drie verschillende trainers versleet. 

Onder Carl Hoefkens kende blauw-zwart nog een veelbelovende start met onder een absolute topcampagne in de Champions League maar in de competitie zakte het daarna als een kaartenhuisje in elkaar. Na het ontslag van Hoefkens haalde het Brugse bestuur Scott Parker in huis.

Veel beterschap bracht de Engelsman echter niet. Integendeel zelfs: Parker bleek een totale miscast te zijn en werd na amper twaalf wedstrijden alweer bedankt voor bewezen diensten. Ook Simon Mignolet liep niet wild van Parker, zo laat de Gouden Schoen duidelijk merken in een interview met Marc Degryse.

"Parker was er niet klaar voor", windt de doelman er geen doekjes om. "Je moet altijd op het niveau trainen van je groep. Dingen die normaal zijn in de Premier League, zijn dat hier niet altijd."

"Je moet een trainer van tweede provincialer niet bij Club Brugge zetten. Maar omgekeerd geldt dat ook. Simpel gezegd, het werkte niet", besluit Mignolet.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24