Spionagedrama tussen Club Brugge en Antwerp drijft beide clubs tot in de rechtbank

door: CDC
bart verhaeghe en vincent mannaert
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er bovenarms op tussen Club Brugge en Antwerp. De rivaliteit trekt zich nu door buiten het veld.

Club Brugge komt met stevige beschuldigingen tegen een oud-medewerker. C.S. zou zich volgens hen schuldig hebben gemaakt aan het doorspelen van gevoelige geheime gegevens aan Antwerp. Dat brengt Het Laatste Nieuws

C.S. hielp mee Club Lab ontwikkelen en uitbouwen, dat is een applicatie die data uit verschillende bronnen automatisch verzamelt en koppelt in 1 database. Het bevat een schat aan informatie over de volledige werking van de club. 

Toen C.S. vertrok uit Brugge zou hij onmiddellijk naar Antwerpen zijn getrokken, mét die gevoelige informatie. Hij werd er onmiddellijk aangenomen. Club vermoedde echter vuil spel en liet een huiszoeking gebeuren. Daar werden een laptop met een schat aan documenten over Club en zijn spelers gevonden. Ze verwijten hem hacking maar ook misbruik van vertrouwen, heling en inbreuken op de privacywetgeving.

De verdediging roept in dat de laptop niet van Antwerp was, maar van C.S.. Bovendien zou hij niet op de hoogte zijn geweest van al die informatie, die automatisch werd opgeladen via Dropbox. Hij ontkent informatie te hebben doorgespeeld. C.S. zegt dat hij een speelbal is tussen Verhaeghe en Gheysens. De rechtbank beslist eind volgende maand over de zaak.