Thibaut Courtois door het dolle heen: "Hij is de beste ter wereld"

door: MAB
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Real Madrid heeft gisteren in eigen huis met 3-1 gewonnen van PSG in de achtste finale van de Champions League. De Spaanse grootmacht stoot door de overwinning door naar de kwartfinales. 

Nochtans kwam PSG op voorsprong in Bernabeu dankzij de onvermijdelijke Kylian Mbappé. In de tweede helft drukte 'De Koninklijke' het gaspedaal echter stevig in onder leiding van kapitein Karim Benzema. De Fransman was goed voor drie doelpunten op nog geen twintig minuten tijd. 

"Dat is de geschiedenis van deze club: als we achterstaan blijven we vechten", vertelde Courtois na afloop. "We hebben ook beter druk gezet dan in de heenwedstrijd. Daaruit komt ook dat eerste doelpunt. Hun doelman maakt een fout en we scoorden de 1-1. Dat deed hen een beetje dood. Maar dat is voetbal."

 "Benzema liet zien waarom hij de beste nummer 9 van de wereld is. Lewandowski scoorde er gisteren ook 3, maar had daar wel 2 strafschoppen voor nodig. Benzema moest hoger staan in de lijst van de Ballon d'Or. Ongelooflijk hoe hij vanavond vocht en liep. Die laatste goal was fantastisch."