Thibaut Courtois heeft nieuws over einde van carrière als Rode Duivel

door: BVDO
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Thibaut Courtois heeft met Real Madrid al aardig wat watertjes doorzwommen. En dan komen er automatisch ook vragen bij zijn carrière als Rode Duivel.

Het WK in Qatar heeft ervoor gezorgd dat enkele Rode Duivels beslisten een punt te zetten achter hun carrière als international in de nationale ploeg. Ook Romelu Lukaku denkt erover na om te stoppen met de nationale ploeg. Na enkele blessures het voorbije seizoen vindt hij dat de belasting door alle verplaatsingen, wedstrijden en trainingen samen wat te veel wordt.

“Dit seizoen hebben we met Real, op de Champions League-finale na, alle mogelijke matchen gespeeld. Dat is er één om de drie dagen. Als je dat vergelijkt met andere sporten... In de NBA krijgen de spelers bijvoorbeeld ook al eens twee, drie maanden rust”, zegt Thibaut Courtois in HUMO.

Toch denkt Courtois nog niet aan stoppen. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil zeker nog doorgaan tot het WK van 2026 in Amerika, Canada en Mexico. Ik wil niet eindigen met een nederlaag in de groepsfase. En dan zien we wel of ik de motivatie heb - en de fysieke scherpte - om ook nog uit te kijken naar het EK van 2028.”