Thomas Chatelle benoemt het grootste probleem van KRC Genk om de titel te pakken

door: BVDO
Wouter Vrancken
Afbeelding bron: Photonews

KRC Genk speelt vandaag tegen Union SG. Beide ploegen kunnen enkel tevreden zijn met een overwinning als ze nog de titel willen pakken.

Nog vier wedstrijden en we weten wie de nieuwe landskampioen is. Als het al zolang zal duren. Elke wedstrijd is nu cruciaal. Ook voor KRC Genk, want de nieuwe leider Antwerp treft twee keer het al uitgeschakelde Club Brugge.

KRC Genk is wel degelijk nog titelkandidaat, het zou volgens Thomas Chatelle verkeerd zijn om hen nu al af te schrijven. “Antwerp zit momenteel in de beste positie, met één punt voorsprong en een dubbele confrontatie tegen de zwakste van de vier ploegen in het vooruitzicht. Maar dat kan zondagavond al anders zijn”, zegt de analist aan de zondag.

Het verleden heeft al aangetoond dat het voor de ploeg die op de eerste plaats eindigt na de reguliere competitie het mentaal het moeilijkst is in de play-offs. Al hebben de Limburgers volgens Chatelle ook één groot probleem waarmee ze al het hele seizoen geconfronteerd worden.

“Het grootste probleem van Genk blijft de bank. Die is niet sterk genoeg. Op momenten dat er in een match oplossingen moeten worden gevonden, is het verschil nog maar zelden gemaakt door een invaller.”

Tags KRC Genk