Toby Alderweireld neemt drastisch besluit in carrière

door: BVDO
Toby Alderweireld
Afbeelding bron: Photonews

Toby Alderweireld heeft op een persconferentie duidelijkheid geschept over zijn toekomst. Hij neemt een drastisch besluit na het WK in Qatar.

Toen Roberto Martinez de selectie voor het WK bekendmaakte liet Toby Alderweireld, momenteel aan de slag bij Royal Antwerp FC, uitschijnen dat het zijn laatste WK werd. Nadat Eden Hazard zijn afscheid bij de Rode Duivels aankondigde werd er rekening mee gehouden dat er nog enkele Duivels zouden volgen, waaronder ook Toby Alderweireld.

Hij liet nu echter weten toch door te gaan. “Het is moeilijk om afscheid te nemen, want je bent trots op wat je doet, als je je land vertegenwoordigt. Zolang ik fysiek in staat ben om af te leveren wat ik op het WK heb afgeleverd, wil ik doorgaan”, klinkt het.

Het is uiteraard ook uitkijken wie de nieuwe bondscoach wordt. Misschien beslist die oudere Rode Duivels niet meer op te roepen, ook al zijn ze wel nog beschikbaar voor de nationale ploeg. “Persoonlijk denk ik dat ik in staat ben om het volgende EK nog hetzelfde te presteren dan wat ik nu presteerde. Ik ben beschikbaar als het nodig is”, voegt Alderweireld er nog aan toe.