‘Triest wat Anderlecht moet meemaken na uitschakeling van Villarrreal’

door: BVDO
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht zorgde voor de stunt van de avond door Villarreal te kloppen. Paarswit staat in de kwartfinale van de Conference League.

Het was pompen voor RSC Anderlecht, maar de club overleefde minuut per minuut het duel in de terugmatch van de achtste finales van de Conference League. Toen invaller Islam Slimani de bal heerlijk tegen de netten knalde leek de kwalificatie zo goed als binnen.

De droom blijft dus duren in Europa, in tegenstelling tot de Jupiler Pro League waar Anderlecht nog altijd niet in de top acht staat. De vermoeidheid van de Europese trip zal het ook niet gemakkelijker maken om in de vaderlandse competitie uit te pakken met een driepunter.

Al is de Conference League vooral een grote showcase voor spelers, iets wat voor Anderlecht wel eens zeer triest zou kunnen worden.

“De grote clubs zijn niet blind. En ze zijn niet dom. Ze weten dat Anderlecht vanwege hun financiële situatie geen tientallen miljoenen per speler kan vragen”, klinkt het bij La Dernière Heure. En dus dreigt na deze stunt een nog grotere leegloop van spelers.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24