VIDEO Beresterke Thibaut Courtois bezorgt Real Madrid eerste prijs van het seizoen

door: MAB
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Real Madrid speelde gisteren de finale van de Spaanse Supercopa tegen Athletic Club de Bilbao in de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyadh. 'De Koninklijke' won met 2-0, maar het was Thibaut Courtois die in de slotfase de hoofdrol opeiste. 

Bilbao won in de halve finale van de Spaanse Supercopa van Athlético Madrid en bewees dat het terecht in de finale stond. Real Madrid liet zich echter niet van de wijs brengen en domineerde de hele partij. Luka Modric opende de score voor de Spaanse grootmacht, kapitein Benzema verdubbelde de score vanop de stip. 

In de 87ste minuut kreeg Militao een rode kaart vanwege handspel, de uitgelezen kans voor Bilbao om de aansluitingstreffer te maken. Dat was echter buiten Thibaut Courtois gerekend; de Belgische doelman schudde een magistrale redding met zijn voet uit zijn mouwen. 

Het is de 12de prijs dat de Rode Duivel in het buitenland wint en de eerste die Real Madrid dit seizoen mag in ontvangst nemen. Donderdag moet 'De Koninklijk' opnieuw aan de bak met een duel tegen Elche in de Copa del Rey.