Vincent Kompany zit met gemengde gevoelens: "Dat veranderde alles"

door: PMN
Vincent Kompany
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht maakte op eigen veld tegen OH Leuven een achterstand goed. Het kwam wel nog goed weg wanneer doelman Van Crombrugge in de 96ste minuut een strafschop stopte van Kaba.

Vincent Kompany zag een bewogen wedstrijd. De coach van Anderlecht blijft achter met gemengde gevoelens. "Aan de bal waren we de hele wedstrijd heel goed, zowel met elf man als met tien man", blikt hij op de wedstrijd terug bij Sporza.

"Er was heel veel beweging, we waren altijd gevaarlijk. Ook de counterpressing was goed. Maar als OHL dan even de bal had, werden we veel te snel en te gemakkelijk uitgespeeld."

"We brengen onszelf als ploeg in de problemen op dat vlak. En dan wordt het plots een wedstrijd met een beetje chaos, in positieve zin aanvallend en in negatieve zin collectief verdedigend."

"Ik denk dat de jongens zich100 procent gegeven hebben. Dat wil ik ook in de verf zetten, maar het andere gedeelte is structuur, organisatie en vasthouden aan je principes. In het begin van de tweede helft zagen we er het meest uit als het Anderlecht dat we moeten zijn. Maar dan viel de rode kaart en veranderde alles weer."