Wat een ontknoping! KRC Genk waant zich kampioen, maar dan komt Alderweireld

door: BVDO
Toby Alderweireld
Afbeelding bron: Photonews

Drie titelkandidaten waren er nog, maar er kon er maar eentje kampioen worden. En uiteindelijk werd het toch leider Royal Antwerp FC.

Antwerp had alle kaarten in handen. Winnen op Genk betekende de titel. Union SG moest beter doen dan Antwerp en Genk moest rekenen op een mirakel.

KRC Genk stond in de slotfase 2-1 op voorsprong tegen Royal Antwerp FC, maar de 1-0-voorsprong van Union SG tegen Genk bezorgde de Brusselaars de titel.

In de absolute slotfase scoorde Club Brugge echter twee keer, waardoor de titel toch nog naar Genk ging. Antwerp had door de zege van Club Brugge genoeg aan een gelijkspel en kreeg daar zes minuten extra tijd voor.

En wie zorgde voor de gelijkmaker? Toby Alderweireld knalde in de 94ste minuut The Great Old naar de titel. Wat een moment!