Wouter Vandenhaute heeft een belangrijke boodschap voor de Anderlecht-fans

door: AVL
Wouter Vandenhaute
Afbeelding bron: Photonews

Wouter Vandenhaute heeft er hectische week opzitten. De voorzitter van Anderlecht kwam zwaar onder vuur te liggen na de beslissing om hoofd van de jeugdopleiding Jean Kindermans op de wip te zetten.

Voor een deel van de Anderlecht-supporters was het de druppel die de emmer deed overlopen. Sommigen eisten zelfs het ontslag van Vandenhaute. Zo ver kwam het uiteindelijk niet maar de voorzitter zette wel een stapje terug is vanaf heden niet-uitvoerend voorzitter.

Vandenhaute zal de verbinding vormen tussen het management en de Raad van Bestuur. De dagelijkse beslissingen liggen in de handen van CEO's Jesper Fredberg en Kenneth Bornauw. In De Afspraak kwam Wouter Vandenhaute nog eens terug op de heisa van de afgelopen week en richtte hij zich ook tot de fans.

"Ik begrijp hun frustraties, ik ben zelf ook ontgoocheld. De belangrijkste reden daarvoor is onze positie in het klassement. Maar ik ben er zeker van dat dit een momentopname is. Het weerspiegelt niet welk werk wij verrichten", aldus de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24