Youri Tielemans openhartig over mindere periode: "We waren heer en meester"

door: MAB
Youri Tielemans
Afbeelding bron: Photonews

Youri Tielemans kwam vrijdag niet in actie in de 1-4 nederlaag tegen Oranje. De Leicester City-speler hoopt vanavond wel opnieuw te kunnen tonen wat hij waard is.

In Engeland wordt Youri Tielemans bekeken als één van de meest doorslaggevende spelers op het middenveld, maar bij de Rode Duivels kende de voormalige Anderlecht-speler een mindere periode. Zijn analyse van de match tegen Oranje was bijzonder scherp, en dan vooral tegenover zijn eigen ploeggenoten. 

"De eerste 20 minuten tegen Nederland waren goed, we waren heer en meester", klonk het achteraf bij Sporza. "We hadden ook wat kansen, maar daarna was de intensiteit plots minder. We lieten ze in de match komen. We hebben niet goed genoeg verdedigd als ploeg, dat was het probleem, denk ik."

"Mensen verwachten veel van mij en dat is normaal. Ik ben voor mezelf nog veeleisende. Afgelopen seizoen was het minder goed dan het seizoen daarvoor, maar ik ga niet meteen alles in vraag stellen. Het waren niet mijn beste prestaties, maar ze waren zeker ook niet catastrofaal. Misschien verwachten de mensen dat ik plots iedereen dribbel?", aldus een ietwat gefrustreerde Tielemans.