Zware opdoffer voor Union richting titelmatch: 'Bondsparket zet versnelde procedure in"

door: JDH
Union
Afbeelding bron: Photonews

Union hield zich ondanks veel tegenslag tegen Antwerp toch nog in de titelrace. Maar het moet tegen Club Brugge wellicht nog eens puzzelen. 

Karel Geraerts moest tegen Antwerp al beginnen zonder sterkhouders Teddy Teuma en Victor Boniface. Die laatste viel uiteindelijk wel een kwartier in, maar veel kon die niet meer doen. 

Union stond op dat moment al met tien na een rode kaart voor Senne Lynen na een tackle op Jurgen Ekkelenkamp. En bij het bondsparket willen ze er duidelijk alles aan doen zodat Lynen er tegen Club Brugge niet bij is. 

Het bondsparket startte een versnelde procedure en kwam op maandag, op een feestdag, al samen en stelde een schorsing van twee matchen voor en een boete van 2000 euro, dat meldt Het Nieuwsblad. 

Als Union dat niet aanvaardt, moet Lynen dinsdag al voor het Disciplinair Comité verschijnen. Beroep daartegen kan binnen de 48 uur zodat de procedure vrijdag al afgerond kan zijn. Ze willen er bij het bondsparket dus alles aan doen om alles voor zondag afgerond te hebben.