VTM

Collega Jens Dendoncker zag hem langzaam wegglijden: “Dit werd hem te veel”

door: COS
Afbeelding bron: Medialaan

Vanaf 11 januari presenteert Jens Dendoncker het gloednieuwe programma ‘Da’s Liefde!’ op VTM. Hij nam het programma op net voor hij zich liet opnemen met psychologische problemen.

“We merkten op het einde van de draaiperiode wel dat hij niet meer Jens de sfeermaker was die verhalen uit z’n duim zuigt om ons te entertainen”, vertelt Sofie Peeters, medebedenkster van ‘Da’s Liefde!’ in Dag Allemaal. “Maar dit zagen we toch niet aan­komen. We dachten dat hij moe was.”

Het was echter niet zijn epilepsie die het hem extra zwaar maakte tijdens dit helse jaar. “Daar heeft hij mee leren leven, en wij weten intussen ook goed genoeg hoe we op zo’n aanval moeten reageren.”

Duizeligheid en gehoorverlies

Deze zomer kreeg Jens echter te maken met een ziekte die onder controle leek te zijn. “Hij kreeg er de symptomen van de ziekte van Ménière bij: aanvallen van duizeligheid, oorsuizen, gehoorverlies”, legt Sofie uit.

“Hij heeft er dan aangepaste medicatie voor gekregen, die ook wel z’n effect zal gehad hebben op zijn gemoed. Reken daar de angst bij die gepaard gaat met nog maar eens een ziekte om mee rekening te houden... Het werd te veel”, aldus Sofie.