VTM

DPG Media maakt zich grote zorgen na berichten van bekende acteur die gelinkt wordt aan kindermisbruik: “Situatie is zeer ernstig”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagochtend kwam er het nieuws dat een bekende Vlaamse acteur vermoedelijk schuldig is aan kindermisbruik. DPG Media neemt de zaak zeer ernstig.


 

DPG Media is het moederbedrijf van onder meer VTM en Het Laatste Nieuws. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms. 

"De situatie is zeer ernstig", zegt An Goovaerts, woordvoerder van DPG Media aan Het Laatste Nieuws. "De komende uren en dagen gaan we onderzoeken wat ze precies inhoudt, het gerechtelijk onderzoek ook. Dan zullen we bekijken welke verdere stappen we ondernemen." 

DPG Media zou al een tijdje geen samenwerking meer hebben lopen met de acteur in kwestie. Het is nog niet duidelijk wat er moet gebeuren met programma’s waarin de man in het verleden in meespeelde.

Bij de VRT vraagt men om meer informatie. “Indien we verdere informatie ontvangen, zullen we gepaste maatregelen nemen”, zegt  VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Bij Studio 100 wil men nog niet reageren op het nieuws. 

Tags