VTM

"Echt heel tragisch": Zo enorm verschrikkelijk voor Jens Dendoncker en zijn zus

door: COS
Afbeelding bron: VTM

Jens Dendoncker heeft samen met zijn ex-vriendin Lauren Versnick twee katten: Maurice en Toulouse. Als tiener had Jens ook een kat in huis. Dat liep verschrikkelijk af.

De moeder van Jens Dendoncker was allergisch aan alle dieren. Lange tijd hadden ze dan ook geen huisdier thuis. "Na jaren zagen had mijn zus mijn moeder toch zover gekregen om een katje in huis te halen", zegt Jens in de podcast 'Gossip Guy'.

"Na een paar weken al was Pluisje de schat van de familie. Iedereen was daar zot van. Dat was een speels, vrolijk katje", zegt de presentator. Op een ochtend, toen Jens met de fiets naar school wou vertrekken, liep het echter helemaal mis.

"Die kat moet mij gevolgd zijn, ik had dat niet door. We hadden een automatische poort. Dus ik vertrek met mijn fiets en duw op die knop. Ik ben al lang weg voor die poort helemaal dicht is en net op dat moment moet dat katje daaronder proberen kruipen zijn en die is dus eigenlijk gestikt door de garagepoort."

"De absolute horror was dat mijn zus twintig minuten later met de auto naar school gebracht zou worden, dus die komt in de garage en zij was dan nog diegene die haar katje, waar ze jaren voor had gezaagd, moest vinden. Dat was echt heel tragisch. Jarenlang heeft er een zwart-witfoto van Pluisje op mijn zus haar nachtkastje gestaan."