VTM

Emotionele Dziubi Steenbergen wil iets uitleggen over 'Blind Getrouwd': "Zie je niet in de aflevering"

door: LHX
Dziubi uit 'Blind Getrouwd'
Afbeelding bron: VTM

Dziubi Steenbergen, die in 'Blind Getrouwd' aan Brecht De Geyter gekoppeld is, heeft in de afleveringen duidelijk moeilijk om niet in tranen uit te barsten. Hij wordt regelmatig emotioneel.

Dat Dziubi Steenbergen af en toe moet wenen in 'Blind Getrouwd', heeft niet enkel te maken met de klik die hij voelt met Brecht De Geyter. Het heeft ook met zijn verleden te maken.

Hij werd vroeger namelijk jarenlang gepest op school. Het was zo erg dat hij zich tijdens de speeltijd opsloot in de toiletten, om toch maar niet buiten te hoeven komen. Daar dacht hij aan tijdens zijn trouwfeest.

"Het is iets dat je niet ziet in de aflevering", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Ik heb op de dag dat ik trouwde een momentje gehad dat ik dacht: 10 jaar geleden zat ik daar op de wc te wenen en durfde ik niet buiten stappen en had ik superveel moeite met mijn geaardheid. En nu, 10 jaar later, sta ik hier."

Het besef van de lange weg die hij had afgelegd, raakte hem diep. "Ik was emotioneel omwille van Brecht en de klik, maar ook omdat ik die realisatie had: ik durf het aan en ik durf het op tv te doen."