VTM

Hartverscheurend wat Jens Dendoncker moest overkomen: "Stonden te lachen in plaats van me te helpen"

door: COS
Afbeelding bron: Medialaan

Jens Dendoncker heeft een boek geschreven. In 'Ik mag er niet aan denken' toont hij enkele stukken uit het museum van zijn leven met onder meer verhalen uit zijn donkerste periodes.

Jens Dendoncker schetst in 'Ik mag er niet aan denken' hartverscheurende gebeurtenissen die hem overkwamen. Zo werd hij ooit na een elipsie-aanval op een fuif naar buiten gesleept en bij het vuilnis gelegd.

Volgens Jens heerste er destijds een nultolerantie in Zwevegem omwille van een jongerenbende. "Toen ik daar lag, dachten de organisatoren meteen aan een overdosis", zegt Jens aan Het Nieuwsblad.

De organisatoren wilden wellicht niet dat hun fuif in het water zou vallen. "Toen ik wakker werd, bovenop een vuilniszak, in de kou en in mijn T-shirt, voelde ik me echt uitschot. Weggezet bij het vuil. Meer een last dan wat anders."

"Het is de eerste keer dat ik me wilde opsluiten, om zoiets niet meer te hoeven meemaken."

Toen Jens in Brugge studeerde maakte hij het nog eens mee. Onderweg naar zijn kot kreeg hij een aanval. "Toen ik wakker werd, was mijn broek afgetrokken tot op mijn enkels. Ze hadden dingen in mijn handen gestopt. Een paar jongens stonden met me te lachen, in plaats van me te helpen."

De jongens hadden ook foto's van Jens genomen. "Die keer is heel hard binnengekomen. Dat moment is in mijn hoofd gekropen, denk ik. Meer dan die keer op de vuilzak. Het is de eerste keer dat ik me wilde opsluiten, om zoiets niet meer te hoeven meemaken."