VTM

Mathieu Terryn krijgt het te horen: "Moet ermee leren leven"

door: STG
Mathieu Terryn The Voice
Afbeelding bron: VTM

Mathieu Terryn is momenteel te zien als coach in 'The Voice Van Vlaanderen'. De reacties op zijn rol als coach in het programma zijn over het algemeen erg positief. In het verleden kreeg Mathieu al af te rekenen met minder goede commentaren.

In 2018 verscheen 'Het Begin Voorbij', een documentaire over Bazart. Een project dat volgens Mathieu een beetje uit de hand gelopen is. "Het begin voorbij werd gemaakt door een gast die ons twee jaar heeft gevolgd, een goede vriend die af en toe filmde na optredens.

De reacties achteraf waren niet mals. In Humo grijpt Mathieu terug naar die periode. "Na de première van ‘Het begin voorbij’ zei een vrouw me: ‘Ik heb je altijd een arrogante smeerlap gevonden, maar door de documentaire heb ik toch een beetje respect voor je gekregen", zegt Mathieu. De vrouw in kwestie had hij nog nooit gezien. 

"Ik moet leren leven met het idee dat een deel van Vlaanderen mij een omhooggevallen stuk stront vindt, en dan moet ik nog ‘dank u’ zeggen ook", klinkt het. Mathieu zelf omschrijft het als "De ziekte van onze tijd: ongefundeerde meningen, die door sociale media ook nog eens snel verspreid worden."