VTM

Matthias doet verrassende uitspraak over ‘Million Dollar Island’: “Liefst gewoon naar huis en al het geld achtergelaten”

door: ASX
Matthias Smet Million Dollar Island
Afbeelding bron: VTM

Woensdagavond kon je op VTM2 kijken naar de ontknoping van ‘Million Dollar Island’. Daarin maakten drie kandidaten kans op een gigantische prijzenpot. Eén van hen is Matthias Smet uit Schoten.

Matthias wist als enige Vlaming de finale van het spelprogramma te bereiken. Hij maakte kans op een prijzenpot van maar liefst 360.000 euro, maar speelde tijdens de finale op safe en nam 40.000 euro mee naar huis.

De finale bleek een ware beproeving voor de voormalige HR-medewerker. “Die finale was de moeilijkste opdracht van allemaal voor mij”, vertelt Matthias aan HLN Showbits. “Ik neem niet graag risico’s en ik kan heel moeilijk beslissingen nemen”, gaat het verder.

In de finale kreeg Matthias de kans om 36 kistjes open te maken, die elk 10.000 euro bevatten. In één van de kistjes zat echter ook een bom, waardoor hij de volledige prijzenpot kon verliezen. Matthias besloot dan ook om slechts vier kistjes te openen.

Spijt van deze beslissing heeft de jonge kandidaat allerminst. “Bij elk kistje moest ik een halfuur nadenken of ik het zou openmaken of niet. Het liefst wou ik op dat moment gewoon naar huis gaan en al het geld daar laten. Ik vond dat echt verschrikkelijk!”, besluit Matthias.