VTM

Zit Loïc Nottet in het pak van Raaf in 'The Masked Singer'? Lieven Scheire heeft het antwoord

door: COS
Raaf in 'The Masked Singer'
Afbeelding bron: VTM

Vrijdag horen we de Masked Singers opnieuw aan het werk. We zullen dan weer één ontmaskering te zien krijgen.

Het blijft voor veel fans van 'The Masked Singer' gissen naar de identiteit van Leeuw, Tovenaar, Raaf, Foxy Lady, Champignon en Hippo. Bij Raaf lijkt alles erop te wijzen dat het om een vrouw gaat, maar veel fans blijven ervan overtuigd dat Loïc Nottet onder het pak zit.

Lieven Scheire ging met zijn 'Ontmaskatron' op zoek naar antwoorden. "Zit Loïc Nottet in het pak van Raaf? Het is iemand die nog steeds verdacht wordt. Er zijn voornamelijk vrouwelijke verdachten, maar Loïc Nottet wordt als zanger toch nog heel vaak genoemd."

"Gelukkig heb ik een AI-systeem gebouwd. Artificiële intelligentie, dat is software die aan patroonherkenning doet. Die dus eigenlijk het patroon van de stem kan vergelijken, de zangopnames van 'The Masked Singer' met interviews met verdachten die je hebt."

"Ik heb Raaf eens vergeleken met Loïc Nottet. En wat blijkt: het kan eigenlijk wel. Het is geen complete 100% match, maar Loïc Nottet is niet uitgesloten. Raaf wordt voornamelijk gematcht aan zangeressen, maar ook voor een bepaald percentage aan Loïc. Dus volgens de AI kan het."