Alpecin-Deceuninck houdt één ding heel goed in de gaten bij Mathieu van der Poel

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft er al een sterk jaar op zitten. Hij pakte heel wat belangrijke overwinningen voor Alpecin-Deceuninck.

Mathieu van der Poel werkt al jaren samen met de broers Roodhooft bij het wielerteam van Alpecin-Deceuninck. Ook zij zagen de manier van werken vaak veranderen. Bovendien wordt Van der Poel elke keer ook een jaartje ouder en ook op toptalenten staat een houdbaarheidsdatum.

“Je ziet toptalenten na deze fase in hun carrière, rond hun dertigste, vaak wegdeemsteren”, zegt Christoph Roodhooft aan Het Nieuwsblad. “Wij doen er alles aan om dat te voorkomen want zo maar wat anoniem meefietsen, dat zit niet in zijn karakter. Ofwel doet hij verder op de juiste manier, ofwel doet hij niet verder.”

Die mentale belasting is enorm hoog, omdat er niet veel wedstrijden gekoerst wordt, maar wel alle dagen gefietst wordt. “Binnen heel die nieuwe aanpak, hoogtestages, strikt omgaan met voeding, is het aan ons om het mentale welzijn te waarborgen. Koersen is toewerken naar doelen, proberen goed te zijn op het juiste moment en dat op een gezonde manier.”