Baas van de Giro heeft duidelijke boodschap voor Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel gaf door een coronabesmetting op in de Giro d’Italia. De verwachtingen in Italië zijn duidelijk richting de nabije toekomst.

Geen Remco Evenepoel meer in de Giro d’Italia. Hij won de twee tijdritten in de Italiaanse rittenkoers, maar moest zondag met de roze trui om de schouders noodgedwongen forfait geven voor de rest van de ronde.

Het was de tweede keer dat Evenepoel aan de start van de Giro stond en ook nu haalde hij de finish niet. Girobaas Mauri Vegni antwoordt dan ook heel duidelijk op de vraag of hij hoopt dat Evenepoel nog eens terugkeert in de Giro.

“Je gebruikt het verkeerde werkwoord in de vraag. Ik hoop het niet, ik verwacht het. Remco begon fantastisch aan deze Giro. Als wereldkampioen het roze mogen dragen na de eerste rit en nadien ook nog eens de tweede tijdrit winnen... Bijzonder”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Vegni vindt het jammer dat Evenepoel in de roze leiderstrui de Giro moest verlaten. “Ik denk dat hij voor zichzelf nog iets goed te maken heeft in de Giro. Zijn honger is nog niet gestild. Ik verwacht hem volgend jaar terug aan de start”, is hij duidelijk.