Bart Wellens legt uit waarom zijn renners niet deelnemen aan cross in Amerika

door: BVDO
Bart Wellens
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt de eerste Wereldbekermanche gereden. Dit vindt plaats in het Amerikaanse Waterloo.

Bij Team Circus-ReUz-Technord, de ploeg van Bart Wellens, rijdt geen enkele crosser dit weekend in Waterloo. “Wij hebben onze renners en rensters vrijgelaten in hun keuze of ze al dan niet de oversteek maken naar Amerika. Wij ondersteunen de uitgaven echter niet voor de trip naar Waterloo. Er zijn niet enkel de kosten van het vliegen, maar ook het verblijf, het transport van de luchthaven naar de site van de cross enzovoort”, laat Wellens in een mededeling van de ploeg weten.

En dat valt met niets te compenseren. “Wie wint in Waterloo, ontvangt 5.000 euro, de tweede 3.500 euro. Dat lijkt veel, maar daar betaal je de onkosten niet eens mee. Bovendien moet je ginds wel opboksen tegen mannen als Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en noem maar op. Winnen wordt dan moeilijk.”

Er zijn andere koersen dichterbij huis die wel gereden worden. “Thijs Aerts en Julie Brouwers gaan aan de slag in Spanje. Arne Baers start in het Duitse Düsseldorf terwijl Kevin Kuhn dat doet in het Zwitserse Steinmauer. Gerben Kuypers en Lauren Molengraaf tekenen present in het Nederlandse Oisterwijk.”

Vorig jaar waren er nog twee crossen in de Verenigde Staten, maar Fayetteville is nu van de kalender geschrapt. Het verlies in punten is dan ook beperkt.