CEO van Soudal klaar en duidelijk over een mogelijk vertrek van Remco Evenepoel

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De geruchten over een vertrek van Remco Evenepoel bij Soudal Quick-Step blijven de kop opsteken. De sterke mannen bij Soudal spreken zich uit over de geruchten en de toekomst van de ploeg. 

 

Vader en manager Patrick Evenepoel wakkerde het gerucht over een mogelijk vertrek van Remco Evenepoel bij de ploeg van Patrick Lefevere tijdens het WK nog wat aan. Maar bij Soudal, een van de hoofdsponsors van de ploeg, maken ze zich geen zorgen.

"We zijn sponsor, geen eigenaar. We hopen dat dat goed komt, maar we hebben Patrick Lefevere hierover nog niet gebeld, nee", aldus Dirk Coorevits, CEO van Soudal bij De Tijd. En ook eigenaar Vic Swerts krijgt het niet warm van de geruchten.

"We kennen de Patrick een beetje. Hij heeft dat goed onder controle". Volgens Coorevits en Swerts hangt hun sponsorship ook niet af van Evenepoel alleen. Voor Soudal zou bijvoorbeeld de Spanjaard Juan Ayuso nog beter zijn voor hun naamsbekendheid buiten België. 

Een mogelijk vertrek van Evenepoel zou dus ook niet het einde van de ploeg betekenen zoals volgens veel analisten het geval zou zijn. "Alleen als er dopingperikelen zouden zijn, kunnen we ons terugtrekken", zegt Coorevits nog.