De Cauwer heeft duidelijke mening over De Lie: "Vergelijk het met Van der Poel"

door: JDH
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Lotto Dstny maakte woensdag de contractverlenging van Arnaud De Lie bekend. José De Cauwer vindt dat de goede keuze. 

Lotto Dstny heeft het klaargespeeld. Het heeft het contract van zijn goudhaantje Arnaud De Lie verlengd tot eind 2026. "Als het mijn zoon was, dan zou ik meteen ja zeggen. Voor het type renner dat Arnaud De Lie is, zit hij goed", zegt José De Cauwer bij Sporza. 

Na de degradatie uit de WorldTour van vorig jaar is dit voor de ploeg dan ook een gigantische opsteker. Voor trouwe sponsor Lotto en de nieuwe en bijzonder ambitieuze sponsor Dstny. Maar gaat De Lie de ploeg dan niet gaan ontgroeien? 

Want ondanks dat de jonge Belg al 16 zeges op zijn palmares heeft staan, jaagt De Lie nog altijd op zijn eerste zege in de WorldTour. Moest hij daarvoor niet naar een andere ploeg, die hem misschien beter kan ondersteunen of begeleiden?

"Vergelijk het met de eerste profjaren van Mathieu van der Poel. Daarvan vroeg men zich destijds ook af wat hij bij de broers Roodhooft (Alpecin-Deceuninck, nvdr.) ging zoeken. Hij zou er volgens sommigen geen koers kunnen winnen. Maar hij wint wél koersen. Mathieu hoefde niet naar INEOS Grenadiers."