Dit heeft Remco Evenepoel te zeggen nadat hij tijd verliest in Giro

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Het werd geen goede dag voor Remco Evenepoel. Hij verloor 14 seconden van zijn voorsprong op Primoz Roglic.

Op zeven kilometer van de finish ging Primoz Roglic vandaag in de Giro in de aanval. Remco Evenepoel slaagde er niet in het gat dicht te rijden. Hij verloor uiteindelijk 14 seconden op zijn belangrijkste concurrent.

“Het was niet mijn beste dag”, zei Remco Evenepoel meteen na afloop van de etappe. “Anders had ik Primoz Roglic kunnen volgen. Het zag er naar uit dat hij zich goed voelde. Hij zet zijn ploeg niet zomaar op kop en hij wilde iedereen onder druk zetten. Dat is goed gelukt.”

Evenepoel versnelde, maar hij was beter zijn eigen tempo blijven rijden. “Ik sprong naar het wiel van Roglic, maar op 400 meter van de top werd het steiler en daar liepen mijn benen helemaal vol. Het is weer een les die ik leer van een ervaren renner. Een beetje jammer, een beetje dom misschien. Ik had de benen om te volgen, maar als ik ze verkeerd gebruik, is het extra jammer.”

Evenepoel heeft zo nog dertig seconden voorsprong over en is er zeker van dat hij zondag nog seconden of zelfs een minuut weet te pakken op zijn concurrenten. “Maar er is geen reden tot paniek. Ik moet kalm blijven en focussen op morgen.”