Harde kritiek aan het adres van Jumbo-Visma: “Het kreeg wat het verdiende!”

door: AVL
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma sleepte donderdag in de Tour de France de gele trui in de wacht maar bleef achteraf toch met een ietwat dubbel gevoel achter.

Tadej Pogacar pakte namelijk in het slot van de etappe uit met een onwaarschijnlijke demarrage. Niet alleen pakte hij daarmee de ritwinst, hij bracht ook de voorsprong van zijn grote concurrent Vingegaard in het algemeen klassement terug tot 25 seconden.

Pogacar wist na de mentale tik die hij de dag daarvoor te verwerken kreeg, de rollen dus volledig om te draaien. De mannen van Jumbo-Visma deden er donderdag alles aan om de Sloveen te kraken maar kreeg uiteindelijk zelf het deksel op de neus.

Volgens voormalig wielrenner Lance Armstrong heeft Jumbo-Visma da "nederlaag" in de eerste plaats aan zichzelf te danken. Dat benadrukte hij in zijn podcast 'The Move'. "Vingegaard had helemaal niet moeten aanvallen. En ze hadden hun mannen niet de hele dag op kop moeten laten sleuren."

"Ze hebben een hele dag energie verspeeld en Pogacar rustig in het wiel laten zitten", vervolgt de Amerikaan. "We spreken hier niet over een of andere sukkelaar hé. Wel over een van de beste uit z’n generatie. Jumbo-Visma kreeg wat het verdiende, simpel."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24