Heel veel begrip voor Mathieu van der Poel: “Op den duur ga je tegen je zin”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft een bijna perfecte crosswinter achter de rug. Zondag kan hij de kers op de taart zetten met een nieuwe wereldtitel.

Slechts één keer kwam Mathieu van der Poel deze winter niet als winnaar van de cross waaraan hij deelnam uit de bus. De voorbije weken was al te horen dat het WK in Tabor wel eens zijn allerlaatste cross uit zijn carrière kon zijn.

Ex-wereldkampioen Mario De Clercq, momenteel aan de slag bij Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, kan heel veel begrip opbrengen voor die beslissing, zo laat hij weten in de podcast Lambert & Albert.

“Ik begrijp hem wel. Het volk staat allemaal rondom hem, op den duur word je dat kotsbeu. Zeker als je Milaan-Sanremo gewonnen hebt, de Ronde van Vlaanderen twee keer. De cross is zo’n kleine wereld dat je op een gegeven moment liever vier uur op het gemak in Spanje traint”, klinkt het.

“Je gaat op den duur tegen je zin in naar de cross, dat had ik ook tegen het einde van mijn loopbaan. Met zijn status, zal Van der Poel daar ook over nadenken. ‘Weer al’, zal hij soms denken. Cross is training voor hem. Belangrijk in de doelen die hij heeft, om zijn explosiviteit te trainen.”