Hein Vanhaezebrouck onder vuur: “Heeft dingen gezegd die te ver gingen”

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond staat KAA Gent tegenover Apoel Nicosia. Het is ook een weerzien tussen trainers Hein Vanhaezebrouck en Ricardo Sa Pinto.

Hartelijk zal de ontvangst alvast niet zijn, want de twee liggen sinds november 2017 met elkaar in de clinch. Tijdens het bekerduel tussen Anderlecht en Standard lag Ricardo Sa Pinto als trainer plots op de grond.

Er was een bierbekertje in de buurt van zijn voet beland. Vanhaezebrouck verweet zijn collega fel te overdrijven Een incident dat toch blijft hangen, maar voor Hein Vanhaezebrouck al ver achter zich ligt.

“Op dat verleden wil ik niet terugkomen. In België heeft hij met Standard goede resultaten geboekt en alleen daar draait het op het einde van de rit om. Wat in het verleden is gebeurd, speelt nu geen rol meer. Ik ga beleefd blijven. Door hem de hand te schudden? Bijvoorbeeld, ja”, zei de trainer van KAA Gent op zijn persconferentie.

Maar bij Sa Pinto ligt dat duidelijk nog vers in het geheugen. “Wat er destijds tussen Hein Vanhaezebrouck en mij gebeurd is, dat kan voor mij nog altijd niet. Hij heeft dingen gezegd die te ver gingen. Voor mij is er dus niks aan de situatie veranderd. Ik zal hem zeker niet de hand schudden.”