Herman De Croo zonder mondmasker in Ronde: “Kreeg direct een telefoontje van mijn zoon”

door: BVDO
Herman De Croo Sporza Ronde van Vlaanderen
Afbeelding bron: Sporza

Het was de kijkers van de Ronde van Vlaanderen gisteren al snel opgevallen. Herman De Croo droeg bij het passeren van de Ronde van Vlaanderen geen mondmasker langs het parcours. 

Het verhaal deed heel snel de ronde. Herman De Croo, vader van premier Alexander, stond bij de passage van de Ronde van Vlaanderen zonder mondmasker langs het parcours. 

En dat kan niet. Volgens het politiereglement moest iedereen die de koers bekeek langs de weg van een uur voor tot een uur na de wedstrijd een mondmasker dragen. 

“Ik beken”, zegt Herman De Croo aan Het Laatste Nieuws. “Ik kreeg na de passage van de renners meteen een berispend telefoontje van zoon Alexander. Hoe het mogelijk was dat ik daar zonder masker stond? Verstrooidheid en haast.” 

Volgens De Croo waren de renners er vroeger dan vewacht en sprintte de vader van de premier naar buiten. “Ik zal nu waarschijnlijk een boete krijgen en die zonder morren ook betalen. En word ik toch niet gesanctioneerd, dan geef ik die 250 euro wel aan een goed doel.”