Het zal toch niet waar zijn? Intermarché-Circus-Wanty en Astana niet eens met overwinning van Philipsen en nemen drastisch besluit

door: PMN
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

De vlam zit in de pan! Jasper Philipsen won donderdag voor de derde keer een etappe in deze editie van de Tour de France. De eerste keer moest hij lang wachten voor de zege aan hem werd toegeschreven en nu is er ook weer wat aan de hand.

Jasper Philipsen won in Bordeaux met een sprint. Maar ook nu is er weer veel discussie over die sprint. Op beelden is te zien hoe Philipsen in volle sprint nog naar rechts uitwijkt en zo Girmay bijna tegen de hekken duwt. De ploeg van Girmay vindt dit écht niet kunnen en heeft daarom een klacht ingediend.

"Biniam zit weer vast tegen de hekken en moet remmen", luidt het. "Als hij dat niet doet, liggen 50 renners tegen de grond."

En Aleksander Vinokourov was niet te spreken over de zege van Philipsen. “In het reglement staat dat je rechtdoor moet sprinten", klinkt het bij hem. “Hij hindert 3 renners: Dylan Groenewegen, Jordi Meeus en Biniam Girmay. Als Girmay niet remt, belandt hij in de hekken. Moet er dan iemand vallen om gedeclasseerd te worden?" Als Philipsen gedeclasseerd zou worden dan gaat de ritzege naar Mark Cavendish.