Het zit goed scheef tussen Wout van Aert en Tadej Pogacar

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Het is voorlopig nog niet de Tour de France van Wout van Aert. Onze landgenoot kwam al enkele keren dichtbij maar wacht voorlopig nog steeds op zijn eerste ritzege.

In de etappe van maandag kende van Aert pech in de sprint nadat hij door Jasper Philipsen, die van zijn lijn afweek, buitenspel werd gezet. Ook zondag greep hij al net naast de overwinning na een late uitval van de Fransman Victor Lafay.

Een bijzonder gefrustreerde van Aert gooide toen bij het binnenrijden kwaad zijn drankbidon op de grond, tot groot jolijt van Tadej Pogacar. De Sloveen imiteerde het tafereel enkele minuten later in het bijzijn van een ploeggenoot en noemde van Aert "een kind".

Ook na de etappe van maandag dreef de tweevoudige Tourwinnaar de spot met onze landgenoot. Bij herbekijken van de beelden van de sprint zei hij tegen Jasper Philipsen dat van Aert toch niet de benen had om te winnen.

Van Aert reageerde aan de start van de etappe van dinsdag kort maar krachtig op de steekjes van zijn collega: "Ik zal wel antwoorden met de pedalen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24