Jonas Vingegaard heeft mooie woorden over voor Nathan Van Hooydonck

door: BVDO
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Het was even schrikken bij Jumbo Visma. Het ongeval waarbij Nathan Van Hooydonck zwaargewond raakte deed het hele peloton wat.

Jonas Vingegaard is normaal een zeer koele kikker, maar de Deen kon zijn emoties moeilijk de baas toen hij gevraagd werd over zijn ploegmaat Nathan Van Hooydonck.

De tranen stonden in de ogen van Vingegaard. “Sorry, maar ik moet voorzichtig zijn of ik begin opnieuw. Vanochtend kregen we het verschrikkelijke nieuws van wat er met Nathan bij hem thuis was gebeurd. Iedereen was als aan de grond genageld toen de ploegleiders ons inlichtten. Ik wou op deze enorm slechte dag voor Nathan absoluut winnen. Ik ben zo blij dat ik deze overwinning aan hem kan opdragen”, liet hij weten.

“Nathan is een echt rustige jongen. Maar ook een superprofessionele kerel. Hij is de beste jongen van de ploeg. Hij zal altijd en overal zijn eigen ambities opzijzetten voor iemand anders. Wie het ook is: Wout, mezelf of Primoz. Natuurlijk wil hij ook op een dag zelf wel winnen, maar dat is zo’n goede jongen. Ik bouwde de voorbije twee jaar zo’n goede relatie met hem op. We waren zoveel samen. We hebben zo veel gelijklopende interesses. Het is gewoon een geweldige kerel. Ik hoop gewoon dat hij er opnieuw volledig bovenop raakt.”