Jonas Vingegaard wil toch iets heel duidelijk maken over zijn ploegmaat Wout van Aert: “Belangrijk dat mensen het weten”

door: PMN
Jonas Vingegaard - Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Voor het team van Jumbo-Visma loopt de Tour de France voorlopig niet zoals gehoopt. Jonas Vingegaard verloor zondag opnieuw een handvol seconden op Tadej Pocagar en Wout van Aert won nog geen enkele rit.

Jonas Vingegaard won vorig jaar voor de eerste keer de Tour de France. Hij had toen veel te danken aan Wout van Aert. Dit jaar wil het precies allemaal wat minder vlotten.

Vingegaard laat zich in ‘Vive Le Vélo’ uit over Wout van Aert. "Hij is cruciaal voor mijn succes. Wout is ongelooflijk sterk en maakt een enorm verschil."

Na de tweede etappe, met aankomst in San Sebastian, ontstond er bij veel Belgen toch het gevoel dat Vingegaard meer had kunnen doen voor van Aert. De twijfel groeide.

"Wout en ik zijn heel goede vrienden. We hebben gewoon elk onze keuzes gemaakt. Ik begrijp dat mensen dat niet altijd begrijpen, maar het is belangrijk dat ze weten dat ik net zo graag wil dat hij wint als hij zelf wil", besloot Vingegaard nog.