Jumbo Visma heeft duidelijk plan om Evenepoel onder druk te zetten

door: BVDO
Jumbo Visma Giro
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic kreeg een flinke tik in de openingstijdrit van de Giro. Toch verandert dit niks aan de aanpak van Jumbo Visma voor deze ronde.

Remco Evenepoel slaagde er in de openingstijdrit van de Giro d’Italia in om Primoz Roglic op maar liefst 43 seconden te rijden. Een flinke bonus die niemand op nog geen 20 kilometer tijdrijden verwacht had.

Nochtans zagen ze bij Jumbo Visma dat Roglic een heel degelijke tijdrit reed. “Als je naar het resultaat kijkt snap ik dat misschien het idee leeft dat hij niet in orde is, maar hij reed heel goede waardes”, klinkt het bij ploegleider Addy Engels aan Indeleiderstrui.

“Als dat niet het geval zou zijn geweest, dan waren we niet gerustgesteld geweest. Nu is er met deze Roglic geen reden om onze plannen te veranderen. Hij is echt heel goed en Remco heeft gewoon uitzonderlijk goed gereden.”

Roglic heeft zich duidelijk voorbereid op deze Giro. Het plan voor deze eerste week is duidelijk, ongeacht het feit dat de ploeg door coronabesmettingen flink moest gewijzigd worden.

“Uiteindelijk gaat het om Roglic en als wij in de eerste week voor een kans willen gaan om bonificatieseconden te pakken, dan verandert de samenstelling van een ploeg daar niets aan.”

Volgens Engels zullen de prestaties in de bergen het verschil maken in deze Giro. Hij kijkt dan ook ongelofelijk uit naar wat Roglic daar kan presteren.