Jumbo-Visma vreest het ergste: "Dat wordt even slikken"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De dag na de rustdag staat er een tijdrit op het programma in de Vuelta. Voor Remco Evenepoel een uitgelezen kans om tijd te pakken op zijn concurrenten. 

Zijn eerste wedstrijd als wereldkampioen tijdrijden wordt meteen een zeer belangrijke voor Remco Evenepoel. Hij moet zoveel mogelijk tijd proberen goed te maken op Sepp Kuss en hij moet ook afstand proberen te nemen van andere concurrenten zoals Vingegaard en Roglic. 

Jumbo-Visma heeft momenteel dus drie kopmannen met Vingegaard, Roglic en Kuss, maar ook bij hen leeft de gedachte dat leider Kuss in de tijdrit een oplawaai krijgt van Evenepoel. "Dit is een parcours dat hem echt niet ligt: het is nagenoeg allemaal vlak", zegt performance manager Mathieu Heijboer bij Het Nieuwsblad. 

"Bovendien treft hij met Remco iemand die op het WK nog ongekende dingen heeft laten zien in een tijdrit. Dan weet je genoeg: dat wordt even slikken straks. Ik calculeer een flink verlies in", zegt Heijboer nog. De Nederlander vreest dat de voorsprong van Kuss op Evenepoel, 2’22”, niet zal volstaan.