“K*twijf”: Demi Vollering blikt terug op ‘gevecht’ met Lotte Kopecky

door: BVDO
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Vorig jaar won Demi Vollering de Strade Bianche. Ze haalde het in de sprint van ploegmate Lotte Kopecky.

De zege in de Strade Bianche was voor Demi Vollering het begin van een waanzinnig mooi 2023. “Ik had mijn pijlen op deze wedstrijd gezet. Wat me vooral bijblijft, is hoe we als ploeg domineerden”, vertelt ze op de website van de ploeg.

Al vielen er toen in de sprint met Lotte Kopecky en vlak na de finish wel heel harde woorden. “Het was een beladen zege. Het was een heel gekke wedstrijd. Enerzijds omwille van dat paard dat ineens op het parcours voor me uit liep, maar ook vanwege de sprint met Lotte.”

Dat voorval heeft volgens de Nederlandse geen sporen nagelaten. “Uiteindelijk zijn we daar alleen maar sterker door geworden als duo. Wat ik zo apprecieer aan haar, is haar vechterslust. De sprint in de Strade heeft me doen beseffen dat ik die ook in mij heb.”

“Het heeft onze samenwerking versterkt. Ik heb er vorig seizoen echt van genoten om elke koers opnieuw voor het hoogst haalbare te gaan samen met Lotte. Het heeft ook nooit gevoeld alsof we wedstrijden moesten ‘verdelen’. Het ging heel natuurlijk.”