Wie was dé doorbraak van het jaar? Tom Boonen en Jan Bakelants raken het niet eens

door: AVL
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar ontpopten zich de afgelopen maanden met grote voorsprong tot dé slokoppen van het wielervoorjaar.

Echter ook verschillende andere renners lieten zich de afgelopen weken meermaals in positieve zin opmerken. Zo is Tom Boonen bijvoorbeeld enorm onder de indruk van Laurence Pithie, een 21-jarige Nieuw-Zeelander die recent nog knap zevende werd in Parijs Roubaix.

"Ik vind dat Laurence Pithie de award mag krijgen van doorbraak van het voorjaar", aldus Boonen in Wielerclub Wattage. "Er zit een moteurke in die renner. Pithie heeft carrure, is jong en heeft de durf. Dat is iets dat ik heel graag zie bij dat soort renners."

Mede-analist Jan Bakelants schoof echter een heel andere naam naar voren. Namelijk de 20-jarige Portugees Antonio Morgado. "Hij wint een koers , wordt 2e in Le Samyn en 5e in de Ronde van Vlaanderen", zo somt Bakelants op.

"Pithie reed inderdaad veel in beeld, maar kan minder uitslagen voorleggen dan Morgado. Hij is de doorbraak van het voorjaar."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24