Lotte Kopecky duidelijk tegenover Demi Vollering: "Nu is het aan haar"

door: JDH
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky tekende vorige week een nieuw contract bij SD Worx-Protime tot eind 2028. Zal dat ook gevolgen hebben voor Demi Vollering? 

SD Worx-Protime heeft veel gelijkenissen met de ploeg van Visma-Lease a Bike bij de mannen. Er rijden bijzonder veel sterke renners bij de ploeg, die allemaal kunnen winnen. Kopecky, Vollering, Wiebes en Reusser zijn allemaal wereldtoppers. 

Wiebes heeft nog een contract tot eind 2025, het contract van Vollering en Reusser liep dit jaar af. Vooral bij Vollering wordt dat een issue, want de Nederlandse won vorig jaar de Tour. En het budget van de ploeg is ook niet eindelijk. 

Voor Kopecky, vorig jaar tweede in de Tour achter Vollering, maakt het niet uit of de Nederlandse blijft of niet. "In de onderhandelingen is de vraag gesteld: 'Gaat het jouw keuze mee bepalen of andere rensters al dan niet blijven?' Ik heb aangegeven van niet", zegt Kopecky bij Het Nieuwsblad.

"Ik ben blij dat mijn beslissing nu bekend is. Nu is het aan Demi om te kiezen of zij met mij wil blijven koersen of niet." Maar de CEO van ploeg liet al uitschijnen dat Vollering waarschijnlijk toch zal vertrekken eind dit jaar.