Lefevere en Lampaert maken Tour-organisatie met de grond gelijk: "Onaanvaardbaar"

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

De Ronde van Frankrijk is niet goed begonnen voor Soudal Quick-Step. Een van de ploegmaats van Remco Evenepoel kwam ten val door een supporter. 

Er waren in startplaats Firenze bijzonder veel mensen opgedaagd voor de start van de Tour. Een aantal hekken bij de ploegbussen stonden plots open waardoor het volk ook tussen de bussen terecht kwam. 

De Tsjech Jan Hirt van Soudal Quick-Step, een ploegmaat van Remco Evenepoel, kwam daardoor ten val. Hij bleef haken aan de rugzak van een toeschouwer en viel op zijn gezicht. Hirt brak daarbij drie tanden. 

De Tsjech ging wel van start in de Tour, Patrick Lefevere deelde op zijn sociale media een foto van de schade bij Hirt. Hij haalde daarbij ook scherp uit naar organisatie ASO. 

"Een ploeg moet 100 regels volgen, maar Jan Hirt is gevallen door een rugzak nadat hij het startblad had getekend en terugkeerde naar de bus", zei Lefevere. 

Ook Yves Lampaert uitte bij HLN zijn ongenoegen. "Wij krijgen als renners boetes bij de vleet voor kleine dingen, de organisatie mag eens in de spiegel kijken. Het is onaanvaardbaar."